Известие

Collapse
No announcement yet.

Реална пазарна цена на АР 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от georgyg
    Само за пример, мой познат взе 156-ца за 5500 лв преди почти 2 месеца и се видяхме миналата седмица, та ми се похвали че вече е 9000 лв Това им е скъпо на Алфи-те за бензин става въпрос.

А за А4 - 96г. имам приятел с такова 1.6 с климатроник и куп други екстри, взе колата 3 месеца преди мене (2005г.) и до сега е дал поне 3-4 пъти повече пари от мен и е карал 3 пъти по-малко. Друг е проблема, че носачите се сменият с въздушния филтър (това са негови думи).
    Преди това имаше Б3 и беше доста доволен.
    Значи въздушния филтър ще го сменям най-малко след 150 000 км.

Comment

Първоначално публикувано от djiliev
      Първоначално публикувано от georgyg
      Само за пример, мой познат взе 156-ца за 5500 лв преди почти 2 месеца и се видяхме миналата седмица, та ми се похвали че вече е 9000 лв Това им е скъпо на Алфи-те за бензин става въпрос.

А за А4 - 96г. имам приятел с такова 1.6 с климатроник и куп други екстри, взе колата 3 месеца преди мене (2005г.) и до сега е дал поне 3-4 пъти повече пари от мен и е карал 3 пъти по-малко. Друг е проблема, че носачите се сменият с въздушния филтър (това са негови думи).
      Преди това имаше Б3 и беше доста доволен.
      Значи въздушния филтър ще го сменям най-малко след 150 000 км.
      Чудя ти се защо въобще влизаш тук В Ауди форума ти писна да гледаш само ремонти ли?

Comment

Момчета, за пореден път ви казвам: Поддържайте тезата, че алфите са трошки за да са им ниски цените и ние "балъците" да си ги купуваме изгодно. А нека селските тарикати се радват на Ауди, Мерцедес и БМВ Не са никак лоши колите ама защо всеки селяк си търси една от тези марки па ако ще да е 88 година производство.
        Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
        EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
        EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от Versace
          И да не забравяме коя страна последна взе да слага екстри на автомобилите си!Мерцедес С180 97 нема ел стъкла нема климатик, що щото ако ги има се дига с 10 бона цената и що по-здрави им са моторчетата ли или климатика издържа повече...
          Ами колега,
          За съжаление и моторчетата / 200Д, 250 Д, 300 Д по 1.000.000 км винаги ги иЗкарват / са по Здрави и климатика иЗкарва повече, а и колата като цяло иЗкарва повече.
          А освен това да сравняваш Алфа, дето е Фиат на 100% и Мерцедес е просто смешно и неуместно. Сравняват се сравними величини, или на тоя урок по ФиЗика не си бил в час

.

Comment

Първоначално публикувано от petko
            И да не забравяме коя страна последна взе да слага екстри на автомобилите си!Мерцедес С180 97 нема ел стъкла нема климатик, що щото ако ги има се дига с 10 бона цената и що по-здрави им са моторчетата ли или климатика издържа повече...
            Ами колега,
            За съжаление и моторчетата / 200Д, 250 Д, 300 Д по 1.000.000 км винаги ги иЗкарват / са по Здрави и климатика иЗкарва повече, а и колата като цяло иЗкарва повече.
            А освен това да сравняваш Алфа, дето е Фиат на 100% и Мерцедес е просто смешно и неуместно. Сравняват се сравними величини, или на тоя урок по ФиЗика не си бил в час

.
            Абсолютно вярно. На 300Д му викат вечния мотор. Идеята е, че за парите за които ще си вземеш този мерцедес ще си купиш много по-модерна алфа, с повече екстри и доста по0-добър дизайн
            Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
            EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
            EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Вижте обявите в мобилето - колко обяви има за Алфи и Ланчи след 2003 година и колко за немските талиги и вижте цените. Извода който се налага от самосебе си е, че хората с пари не са склонни да ги дават за италиански автомобили. Помислете какви са хората с пари в съвременна България, откъде ги имат, как изглеждат и...се РАДВАЙТЕ ЧЕ НЕ СТЕ КАТО ТЯХ
              п.п. И Ангел Бончев дето изчезна кара някъв ръб МБ Джи Класа, дадоха го по новините, затова се радвайте че карате готини коли и никой не иска да ви отвлече
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Без коментар ...

http://www.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM

Comment

Първоначално публикувано от petko
                  Ами колега,

.
                  Ти колега, говориш за тия старите мотори отпреди 20 години. Новите дизели и на МБ включително използват технология на коя фирма?! Познай!
                  Освен това понеже искаш да сравняваме сравними величини, нека сравним Алфа 147 и А-класа. Близки по размери, цена и обем на двигателите. Аз съм ги карал и двете и трябва да ти кажа, че "малкия принц" е пълен боклук. Скапана и скучна кола, по-скъпа от 147.
                  Знаем, че надеждността не е най-силната страна на Алфа, но ти явно беше попаднал на някаква гробница и си предубеден, така че карай си скучните мерцедеси, а на нас нека ни е зле с Алфите
                  2014: Deutschland über alles

Comment

Re: Без коментар ...

Нищо лично, ама тая реклама само доказва селската същност на Ауди като кола - все гледат в канчето на другите
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Re: Без коментар ...

Батка по добре не пиши нищо повече,че ставаш смешен вече с тези фаудита

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD
                        Вижте обявите в мобилето - колко обяви има за Алфи и Ланчи след 2003 година и колко за немските талиги и вижте цените. Извода който се налага от самосебе си е, че хората с пари не са склонни да ги дават за италиански автомобили. Помислете какви са хората с пари в съвременна България, откъде ги имат, как изглеждат и...се РАДВАЙТЕ ЧЕ НЕ СТЕ КАТО ТЯХ
                        п.п. И Ангел Бончев дето изчезна кара някъв ръб МБ Джи Класа, дадоха го по новините, затова се радвайте че карате готини коли и никой не иска да ви отвлече
                        Тука си много прав, просто италянските коли до 5 години държат сравнително добра цена и за това не се търсят. А и се обезценяват доста, като изключим 147JTD и GT както и Crosswagon Q4 (която държи супер висока цена) другите просто падат доста като цена. Включително Brera и 159. И като включим факта, че извън големите градове просто трудно се сервизират нещата са ясни.

@djiliev погледни Ауди форума, какво пишат там - ДА СЕ ИЗБЯГВАТ ПЪРВИТЕ МОДЕЛИ НА А4 ОТ 96-98г. Точно по тези причини. Скапани Алуминиеви носачи, които изкарват по 10-15к км.
                        А ако искаш моя приятел го продава Аудито вече трета година. 1.6 с климатроник внос беше от Германия пред 3.5 години и изминало в България към 15к. км.
                        "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                        Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                        Opel Astra J GTC

Comment

Вие като чуете нещо да се говори по въпрос на Алфа Ромео скачате да се карате.
                          Вярно алфите са хубави но не са най-хубавите не са и най-здравите такаче дайте да погледнем реално на въпроса и да не се караме излишно.
                          И аудитата са хубави и мерцедесите са хубави и въобще всичко е хубаво когато можеш да си го позволиш и то ти харесва значи стигнахме до извода ,че всичко е въпрос на личен избор.
                          Изказвания от рода алфите били такива ама мерцедесите са различни но пък аудитата са други казах НЯМА НУЖДА

P.S. Аз знам за няколко аудита и мерцедеси дето МНОГО СИ ЗАСЛУЖАВАТ (RS 4, RS6 , S8 ,R8, C 63 AMG ,E 65 AMG) само примери
                          EX 156 1.6 TS

Comment

Абе то от много марки има модели които си заслужават, говорим като цяло. Лично за мен немските коли са каруци с изключение на някои модели на мерцедес, ама това си е мое лично мнение. Като качество на изработка в момента едва ли има някаква разлика между алфа, мерцедес или ауди, и сигурно и трите са по калкпаво направени от тъпото деу или хюндай ... няма повече читави коли правени в европа. Новите волва които по принцип се слаявят като здрава марка и те са пълни боклуци, една 60-ка, но в САЩ се чупи на поразия, я взехме на 20 хил мили, сравнена с малко по стаера 60-ка тук не може да става и сравнение, тази тук е почи непоклатима. Преки наблюдения над едно 645 и едно 545, едното за една година три пъти влиза в сервиз и седя по две седмици, второто и то не му се даваше, говорим за чисто нови коли, не втора ръка. Да видим сега новите им заместители Q7 и Х5 как ще я карат, но лично аз съм песимистично настроен. Освен всичко друго возят като каруци, айде 6-цата да речем мнго спортна, ама 5-та е по зле от тико на 500 хил., а не забелязах някаква велика стабилност.
                            Та лично мое мнение, Алфа не е никак лоша кола, и като дизайн и като двигател, съпоставена със сходни размери на БМВ, Мерцедес или Ауди. Недостатъка им е че имат малък набор двигатели, 1.8 което е малко, 2.2 което както разбирам не е кой зане какво, и после 3.2 Малките всицките са 4-ки ... а БМВ примерно имат доста по богат избор и то 6 цилиндрови, а е ясно че дори и при еднакъв обем 6 цилиндровия е много по добре от 4 ....те това им е проблем. Ако имаха 2.5 6-ца примерно мисля щеше да е едно добро решение м-у 1.8 и 3.2, или 5-ца да беше айде ... а сега явно или 2.2 който явно не се различава много от 1.8 или 3.2 .. ама разликата в цената е доста сериозна, нямат нищо по средата. И ако човек не е твърде капризен към дизайна се насочва и към други марки, лично мен ме радва лексус, 159 има по хубав дизайн, но с 3,2 е по скъп аот лексъс със подобен мотор и то по голям като купе ..... качеството на лексъса не може да се сравнява с нищо направено в европа. Та не е учудващо че някои пазаруват БМВ и Ауди, може би не държат толкова на дизайн и индивидуалност.

Comment

Преди малко ме спря една жена българка с мъж французин да ме питат на колко се сменя маслото, защото са си купили същата кола от франция. 2000 година 2,0 на 80 000 км. за 5000 евро, и според мен най важното за ценатата е състоянието на автомобила. Лошото е, че тук джамбазите не вкарват коли които там струват по 5000 евро защото никой няма да ги купи тук и внасят най големите трошляци
                              156 1.8 TS

Comment

Ами и това го има, затова или от познат, или отивашщ и сам си купуваш .. или пък нова
                                п.с. а женицата като те пита на колко се сменя ти предупреди ли я да си го проверява редовно, та на 10 хил да не се укаже че заедно с маслото трябва да смени и двигателя.

Comment

Working...
                                X